WAAR HET LICHAAM SPREEKT EN HET HOOFD LUISTERT

Ik ben Karen

Al bijna 20 jaar coach en ondersteun ik mensen in verschillende settings  ( jeugdzorg, opvoedingsondersteuning, psychosociaal welzijn, zelfstandig wonen) om te komen tot persoonlijke groei, het hervinden van hun eigen kracht, het schrijven van een persoonlijk verhaal.

Dit alles in verbinding. Verbinding met zichzelf en de mensen om hen heen.

Doorheen de jaren merkte ik echter dat ik een tekort ervoer, een tekort aan taal, een beperking van de mogelijkheid tot expressie van het gesproken woord.

Dus ging ik op zoek.

En in mijn zoektocht naar een uitbreiding van de taal, vond ik de taal van beweging en dans, de taal van de adem en het lichaam. Een taal die zo uniek is als je eigen DNA.

Een taal waarmee ook het onzegbare kan worden gezegd.

Ik begon te lezen over danstherapie.

Ik verdiepte mij verder in Somatic movement, embodiment practice en lichaamsgerichte therapie.

Ik leerde over de helende werking van bewegen, over beweging inzetten ten behoeve van het therapeutisch proces en intuïtief coachen.

Uiteindelijk volgde ik ook een bijkomende opleiding Dans-en Bewegingscoach en blijf ik mij verder bijscholen.

 

Meer dan ooit ben ik overtuigd:

Je lichaam vertelt je zo veel meer dan wat soms in woorden is uit te drukken.

Het gaat voortdurend in communicatie, het enige wat wij moeten doen is luisteren en meebewegen, zonder woorden, zonder vragen, zonder oordeel.

Laat komen wat komt.

Observeer, verken, daag uit.

We kunnen zoveel meer!

We weten zoveel meer!

Ik ga samen met jou de uitdaging aan, te komen tot een soepele samenwerking van lichaam en geest. Eén die jou steeds verder brengt.

Voorbij de taal, voorbij de obstakels, voorbij de beperking, voorbij het oordeel, steeds verder op de weg van je persoonlijke groei.