Ik ben Karen

Getrouwd met Wannes en trotse mama van Bas, Nelle en Minne.

Ik groeide op in een warm, gezellig druk gezin met mijn ouders, zus en twee broers en heb daarnaast een lieve steunende vriendenkring rondom mij opgebouwd.

Al vroeg was ik het nieuwsgierige, ontdekkende kind. Ik ging op verkenning in de buurt, was graag in de natuur en graag bij mensen. Ik stond graag klaar voor anderen en vond niets leuker dan mensen te kunnen doen lachen, show te geven.

Maar zoals bij zovelen viel dat deeltje graag in de belangstelling staan steeds meer weg met ouder worden. Schaamte kwam in de plaats en ik ontwikkelde mij tot een persoon die nog steeds klaar stond voor anderen, het luisterende oor, de steunende schouder. Maar nu bescheiden, zonder toeters en bellen.

Ik ging ook jobsgewijs verder op dat spoor. Ik werd opvoedster, begeleidster,coach,ondersteuner. Steeds samen op zoek naar krachten en mogelijkheden bij de ander en steun en hulp biedend daar waar het even of lange tijd nodig was. Ik groeide in mijn rol en heb mijn jobs steeds met veel liefde gedaan.
Ondertussen kwam ik er echter steeds meer achter dat ik meer wou, iets anders wou.

Maar ik ging niets anders doen, werkte hard en bevlogen verder en …….liep keihard tegen een burn-out aan. Elk perspectief leek weg te vallen. En ik viel letterlijk helemaal stil. Alsof ik nooit nog zou bewegen. En toch…Het ging heel langzaam, Korte trage wandelingetjes, buiten zitten in de tuin, zachte yoga, en plots ook weer zin, zin om te dansen.

Ik ging weer cursussen volgen en ik herleefde. Steeds meer kreeg ik opmerkingen uit mijn omgeving. Waarom ga je daar eigenlijk niets mee doen, dat past zo bij jou?

En zo werd voorzichtig een zaadje geplant dat langzaam ging groeien. Ik begon te lezen over danstherapie, over de helende werking van bewegen, over coaching en beweging in 1. De stap naar een opleiding werd gezet en zo werd een burn-out, na een heel moeilijke tijd, uiteindelijk DE katalysator om te komen tot mijn eigen verhaal en tot Moyomi.

Ik wil nu mezelf weer tonen, helemaal, zonder schaamte of oordeel. Tonen aan jullie allemaal, dit ben ik en ik heb jullie iets te bieden.
De combinatie tussen coachen en dansen is voor mij een droom. Niet alleen omdat ik het zo fijn vindt, maar vooral omdat het werkt.

 

Waarom dansen?

Ik en zoveel anderen met mij hebben ervaren hoe dans en beweging helpt bij het leren omgaan, durven kijken naar en veilig doorleven van emoties. Het is ook een manier om dagelijks te bewegen zonder grote inspanningen of gevaar voor overbelasting. Het zorgt voor een grotere bewustzijn van je lichaam, de manier waarop je beweegt, je ademhaling. Het helpt om sneller spanning of stress te detecteren en dat ook aan te pakken, er doorheen te bewegen. Het is aangetoond dat het zorgt voor een algemeen betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

En ik wil dit zo graag met jullie delen!