WAAR HET LICHAAM SPREEKT EN HET HOOFD LUISTERT

Mijn verhaal

Ik ben getrouwd met Wannes en trotse mama van drie tieners.

Ik groeide op in een warm, gezellig druk gezin.

Al vroeg was ik het nieuwsgierige, ontdekkende kind. Ik ging op verkenning in de buurt, was graag in de natuur en graag bij mensen.

Ik stond graag klaar voor anderen en vond niets leuker dan mensen te kunnen doen lachen, show te geven.

Maar zoals bij zovelen viel dat deeltje graag in de belangstelling staan steeds meer weg met ouder worden. Schaamte kwam in de plaats en ik ontwikkelde mij tot een persoon die nog steeds klaar stond voor anderen, het luisterende oor, de steunende schouder. Maar nu bescheiden, zonder toeters en bellen.

Ik ging ook jobsgewijs verder op dat spoor. Ik werd opvoedster, begeleidster ,coach, ondersteuner. Steeds samen op zoek naar krachten en mogelijkheden bij de ander en steun en hulp biedend daar waar het even of lange tijd nodig was. Mensen ondersteunend in hun persoonlijk proces. Ik groeide in mijn rol en heb mijn jobs steeds met veel liefde gedaan.

Ondertussen kwam ik er echter steeds meer achter dat ik meer wou, iets anders wou.

Maar ik ging niets anders doen, werkte hard en bevlogen verder en …….liep keihard tegen een burn-out aan. Elk perspectief leek weg te vallen. En ik viel letterlijk helemaal stil. Alsof ik nooit nog zou bewegen. En toch…Het ging heel langzaam, Korte trage wandelingetjes, buiten zitten in de tuin, zachte yoga, en plots ook weer zin, zin om te bewegen, zin om te dansen.

Ik ging weer cursussen volgen en ik herleefde. Steeds meer kreeg ik opmerkingen uit mijn omgeving. Waarom ga je daar eigenlijk niets mee doen, dat past zo bij jou?

En zo werd voorzichtig een zaadje geplant dat langzaam ging groeien.

De stap naar een bijkomende opleiding werd gezet en zo werd een burn-out, na een heel moeilijke tijd, uiteindelijk DE katalysator om te komen tot mijn eigen verhaal en tot Moyomi.

Ik kan er nu weer helemaal staan, met vernieuwde energie, maar vooral met nieuwe kennis en ervaring, waarmee ik; op een manier die heel dicht bij mezelf en mijn kunnen ligt; anderen kan helpen op hun pad, zodat ze weer helemaal in de spotlights durven staan.
De combinatie tussen coachen en beweging /dans is voor mij een droom. Niet alleen omdat ik het zo fijn vind, maar vooral omdat het werkt.

En ik wil dit zo graag met jullie delen!